29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Zon, zee, strand: Martil herovert zijn kusten
Luchthaven Tetouan wordt fors groter
Vrouw rapper Gims verlaat man én Marrakech
Noord-Marokko worstelt met bedelende kinderen
Royal Air Maroc wil luxe voor iedereen
Eeuwen na Al-Andalus keert Arabisch terug in Spanje
Forbes plaatst Marokkaanse banken tussen grootste ter wereld
Marokko’s auto-industrie groeit, Spanje onder druk
Belasting betalen in Marokko verandert
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Marokkaanse dirham houdt stand
Blauwe energie: Spaans geld voor eerste offshore windpark Marokko
Marokko slaat alarm: Russisch gokapp plundert deviezen
Marokko verdrievoudigt paprika-export naar Spanje