29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Internet veel te duur in Marokko
Tunesië neemt afstand van Algerijns plan voor Maghreb-Unie zonder Marokko
Goed nieuw voor Marokkaanse klanten Ryanair
Extra geld voor arme gezinnen in Marokko
LG opent fabriek in Marokko
Olympische droom Marokko in gevaar door blessures
LG opent fabriek in Marokko
Olijfolie in Marokko op recordprijs 150 dirham?
Auto-industrie: Marokko stoot Zuid-Afrika van troon
Marokkaanse judowereld in shock na ongeval kampioen
Marokko investeert miljarden in spoorwegen
Air Arabia breidt uit met nieuwe vluchten vanuit Tanger en Tetouan
Marokkaanse visserijsector krimpt, Al Hoceima vormt uitzondering
Marokko kreunt onder prijsstijgingen, Al Hoceima koploper