29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Spaanse havens in paniek: Nador West Med komt eraan
Marokko verovert Washington met pastilla
Strenge controles op strandhoreca in Nador
Moskeebezoekers geterroriseerd in Al Hoceima
Marokkaan onwel op veerboot naar Marokko, helikopter pikt hem op
Marokkaanse expat aangeklaagd na cameravondst in Airbnb Marrakech
Dirham in de lift: Marokko ziet munt stijgen
3 miljard dirham buiten beeld door illegale parkeerwachters in Marokko
Marokko kiest voor nieuw belastingstelsel
Royal Air Maroc floreert, Air Algérie blijft achter
Chinese auto-invasie in Marokko baart zorgen
Marokko’s kostelijke strijd om oogsten te redden
Russische diesel via Marokko naar Spanje gesmokkeld
Slim belasting besparen op je woning in Marokko