29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Walid Regragui onthult voorwaarde voor terugkeer Ziyech
Marokko in gesprek met EU over bankgegevens diaspora
Hakim Ziyech investeert in Marrakech
Palestijnse premier bedankt Marokko, Hamas zwijgt
"Ik ben een geheim agent!" Marokkaan probeert politie te slim af te zijn
Jane Benzaquen, "geheime dochter" van Hassan II, voor de rechter
Emiraten willen investeren in handelsvloot Marokko
Economische groei: Marokko’s verwachtingen
Marokkaanse banken in de problemen ondanks belastingamnestie
Europese Ontwikkelingsbank investeert 530 miljoen euro in Marokko
Ramadan 2025 in Marokko: waarschuwing voor prijsexplosie
Marokko: een heel, heel duur WK
Vastgoed Marokko: recordvraag, weinig aanbod
Brandstofprijzen in Marokko: sterke stijging dreigt