Zoeken

Marokko heeft sinds 15 maart niemand binnengelaten

26 april 2020 - 16:40 - Marokko

©

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken, Afrikaanse samenwerking en Marokkanen in het buitenland, heeft donderdag laten weten dat zijn callcenter tussen 15 en 17 maart 48.000 oproepen binnen heeft gekregen.

Het callcenter is normaal voorbehouden voor consulaire zaken maar werd voor de gelegenheid ingezet om in het buitenland gestrande Marokkanen te helpen en de coronacrisis te beheren.

Volgens Bourita namen ruim 22.000 in het buitenland gestrande Marokkanen sinds de sluiting van de grenzen en het luchtruim contact op met de diplomatieke diensten van Marokko in het buitenland.

Tijdens een vergadering met de Commissie Buitenlandse zaken, Defensie, Islamitische zaken en Marokkanen in het buitenland, liet de bewindsman weten dat 3844 Marokkanen op kosten van zijn afdeling in hotels werden opgevangen. 147 mensen kregen medische hulp en honderden visa werden verlengd.

Ook is er in deze tijden extra aandacht voor de communicatie tussen Marokkanen in het buitenland en de consulaire diensten. Naast het callcenter en crisiscellen zullen in de komende dagen de contactgegevens van alle consuls op de website van de afdeling worden gepubliceerd.

Nasser Bourita benadrukte uiteindelijk dat "niemand toestemming kreeg om Marokko binnen te komen" sinds de sluiting van de grenzen op 15 maart "omdat de maatregel een strenge en rigoureuze uitvoering vereiste".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team