Zoeken

Marokko: binnenkort gratie voor Hirak-activisten?

9 juni 2019 - 13:20 - Marokko

©

Activisten van de Hirak beweging in de Rif en in Jerrada krijgen binnenkort naar verwachting gratie van Koning Mohammed VI. Dat is althans wat meerdere politici, waaronder Mustapha Ramid, wensen.

De staatsminister reageerde op Facebook op de koninklijke gratie die ter gelegenheid van Eid ul-Fitr aan ruim honderd Hirak-gevangenen werd verleend. Ramid hoopt dat hetzelfde zal gebeuren voor Eid ul-Adha in augustus dit jaar.

"Het is de Marokkaanse wijsheid die van tijd tot tijd op het juiste moment verschijnt. In alle zaken, politieke of sociale spanningen, slaagt de Koning erin om de juiste beslissing te nemen", schreef Ramid die ook advocaat is.

Voor Ramid zal het dossier van Al Hoceima "in stappen" worden opgelost. "Ik hoop dat iedereen zich bewust is van de noodzaak om aan alle voorwaarden te voldoen om een koninklijk pardon te verkrijgen.", aldus de bewindsman die hoopt dat ook de leiders van de beweging vrij zullen komen.

Ramid is niet de eerste politicus die oproept tot een koninklijke gratie voor de vastgehouden Hirak-activisten. Ex-minister Nabil Benabdellah verklaarde na de gratie van Eid ul-Fitr dat hij hoopte op een "gezegend initiatief" voor de andere leden van de beweging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team