Zoeken

Marokko heeft duurste elftal in Arabische wereld

10 oktober 2017 - 16:30 - Sport

©

Marokko heeft het duurste elftal in de Arabische wereld. Dat blijkt uit een nieuwe ranking van de gespecialiseerde website Transfermarkt.

Sinds de benoeming van Hervé Renard tot bondscoach een tweetal jaar geleden kende de nationale selectie een echte revolutie. Ver van de gebruikelijke grillen van topvoetballers wist de nieuwe bondscoach een competitieve en solidaire groep van jonge, ervaren en veelbelovende spelers te vormen.

Een moeilijke taak voor Renard vanwege de aanwezigheid van enkele van de duurste spelers in de Arabische wereld zoals Mehdi Benatia, Nabil Dirar, Hakim Ziyech of nog Sofiane Boufal (afwezig tijdens de laatste wedstrijden). Allen hebben een geschatte transferwaarde van meerdere miljoenen euro’s, genoeg om van hen veeleisende spelers te maken.

Marokko neemt met deze waardevolle spelers de eerste plaats in de ranking van duurste elftallen in de Arabische wereld. Volgens Transfermarkt bereikt de waarde van het Marokkaans elftal 78,83 miljoen euro. Mehdi Benatia is de duurste speler van de selectie met een geschatte transferwaarde van 15 miljoen euro.

Egypte volgt op de tweede plaats in de lijst met 75,7 miljoen euro en Algerije is derde met 72,20 miljoen euro. Tunesië (29,8 miljoen), Saoedi-Arabië (18,43 miljoen), Irak (10,5 miljoen), de Verenigde Arabische Emiraten (8,75 miljoen), Syrië (6,73 miljoen), Qatar (6,7 miljoen) en Libanon (5,25 miljoen) sluiten de top tien af van duurste elftallen in de Arabische wereld.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team