Zoeken

Marokko krijgt hulp van China in strijd tegen coronavirus

26 maart 2020 - 20:20 - Marokko

©

Marokko heeft dinsdag een materiële hulp van China ontvangen. Een Boeing 767 van Royal Air Maroc landde op de Mohammed V luchthaven in Casablanca met medisch materieel.

De materiële hulp van China is volgens een verklaring van de Marokkaanse autoriteiten een bewijs van de uitstekende betrekkingen en samenwerking tussen de twee landen.

Minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken had afgelopen vrijdag een telefonisch gesprek met zijn Chinese ambtsgenoot en de ministers van Buitenlandse zaken van meerdere andere landen. Daarbij werd gesproken over de middelen die nodig waren om de Covid-19 pandemie te bestrijden.

China stelde voor om een grote hoeveelheid medische uitrusting naar Marokko te sturen om de autoriteiten te helpen in de strijd tegen het virus. Als de epidemie verder groeit wordt ook overwogen om Chinese dokters naar Marokko te sturen.

Eerder stuurde China ook medisch materiaal en artsen naar Italië, meest getroffen land in de wereld. De Chinese autoriteiten hebben daarnaast aan de Europese Unie 200.000 chirurgische maskers, 200.000 mondkapjes en 50.000 coronatest apparaten te leveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team