Zoeken

China schenkt beademingstoestellen aan Marokko

30 maart 2020 - 17:20 - Marokko

©

Een tweede toestel van Royal Air Maroc is afgelopen donderdag vanuit China naar Marokko teruggekeerd met medisch materiaal.

De Boeing 787 vervoerde onder meer beademingstoestellen, die steeds moeilijker te vinden zijn vanwege de wereldwijde coronavirus epidemie.

Volgens de Chinese staatstelevisie was afgelopen maandag al een eerste toestel in Casablanca geland met 15.000 medische handschoenen, 20.000 mondmaskers N95, 2000 witte beschermingspakken, 5000 coronatesten en andere medische uitrusting die nodig zijn in de strijd tegen de epidemie. Het materieel werd aan de regio’s Rabat en Souss geleverd, die sterke banden hebben met de Chinese provincie Guizhou.

Luo Zhaohui, Chinese vice-minister van Buitenlandse zaken, heeft donderdag tijdens een persconferentie laten weten dat China aan ruim 80 landen een spoedhulp had beloofd, alsook aan meerdere internationale organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Afrikaanse Unie. China heeft daarnaast ook 20 miljoen dollar aan de Wereldgezondheidsorganisatie gedoneerd voor de strijd tegen het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team