Zoeken

Marokko: 500 bruggen vertonen instortingsgevaar

25 december 2019 - 16:30 - Marokko

©

In Marokko riskeren 500 bruggen in de komende jaren in te storten. Dat bevestigt het ministerie van Uitrusting en Vervoer.

Minister Abdelkader Amara van Uitrusting en Vervoer sprak afgelopen maandag in het parlement over het gevaar dat deze bruggen vertegenwoordigen en de maatregelen die moeten worden getroffen.

De bewindsman sprak ook over de acties die door zijn afdeling waren ondernomen om tijdens de winterperiode te voorkomen dat een deel van de bevolking in bergachtig en plattelandsgebieden van de rest van het land worden afgesloten. Zo werden ondermeer 900 sneeuwverwijderingsmechanismen en meer dan 2000 artsen ingezet in de getroffen regio’s.

"We willen niet langer horen dat zwangere vrouwen sterven op weg naar het ziekenhuis, dat kinderen niet meer naar school gaan vanwege de kou of dat mensen het slachtoffer zijn van isolatie", verklaarde MP-Kamerlid Cherkaoui Znaidi tijdens de sessie. Amara antwoordde dat de opvang van zwangere vrouwen sinds vorig jaar meer georganiseerd is en in samenwerking met de plaatselijke autoriteiten gebeurt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team