Zoeken

Marokko: plots 30°C vandaag!

14 februari 2018 - 10:40 - Marokko

©

Een groot deel van Marokko wordt al weken geteisterd door winterse temperaturen met soms tot -10°C. Vandaag is het echter plots weer zomer in het land met bijna 30°C in sommige regio’s.

In het dagelijkse weerbericht voorspelt het nationale weerdienst DMN vrij koud weer in de reliëfs, de hooglanden en de zuidoostelijke hellingen, met vorst in de ochtend en ’s nachts. In de zuidelijke provincies zullen de temperaturen daarentegen bijna 30 graden bereiken.

Vanochtend zal het -3°C tot 2°C zijn op de reliëfs en de oostelijke hooglanden, 2 tot 6°C in de Oriental regio, de zuidoostelijke hellingen, de Saiss, de vlaktes van Tadla, de fosfaatvlaktes en Oulmes. Van 6 tot 11°C worden op de vlaktes en de Noord- en Centrale Atlantische kusten, de Middellandse Zeekust, de Souss en het noorden van de zuidelijke provincies verwacht en van 10 tot 16°C elders.

In de namiddag voorspelt DMN van 7 tot 12 graden op de reliëfs, van 15 tot 21 graden op de vlakten en de Atlantische kust, de Oriental, de Middellandse Zeekust, de Saiss, de fosfaatvlaktes en Oulmes.

In Rhamna, Tensift, Souss en de zuidelijke provincies wordt het veel warmer deze namiddag met temperaturen van 21 tot 27°C.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team