Zoeken

Marokkanen in Turkije richten vereniging op om landgenoten te helpen

17 maart 2016 - 09:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Enkele Marokkanen die al jaren in Turkije wonen hebben samen een nieuwe vereniging opgericht om Marokkaanse nieuwkomers te helpen en nieuwe bruggen te bouwen binnen de gemeenschap.

Volgens persagentschap MAP willen de leden van de vereniging landgenoten bij hun aankomst in Turkije helpen met administratieve procedures, onderwijs, opleiding en andere specifieke problemen.

De vereniging wil ook gaan samenwerken met Turkse verenigingen en Marokkaanse organisaties in het buitenland en culturele en sociale evenementen organiseren. Zo zullen tijdens de Ramadan onder meer iftars en festivals worden georganiseerd, waar het Marokkaans erfgoed zal worden gepresenteerd. Verder zal de vereniging Arabische taallessen aanbieden.

De consul van Marokko in Istanboel, Mohammed Sbihi, noemde het een lovenswaardig initiatief dat andere acties van de Marokkaanse gemeenschap in Turkije komt versterken. Hij citeerde onder meer de reeds bestaande Marokkaans-Turkse studentenverenigingen en de Marokkaanse Kamer van Koophandel, industrie en diensten die in april 2015 in Turkije werd opgericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team