Zoeken

Marokkanen besteden 4 uur per dag aan internet

29 september 2014 - 09:57 - Marokko

©

Marokkanen besteden gemiddeld vier uur per dag aan het internet. Dat blijkt uit een onderzoek naar de mediaconsumptie van Marokkanen waarvan de resultaten deze week bekend werden gemaakt.

Het onderzoek berust op een steekproef van 1000 internetgebruikers in Marokko en werd uitgevoerd door Maroc Numeric Cluster en Averty Market Research & Intelligence. Er werd onder meer gekeken naar het gebruik van sociale netwerken en van openbare diensten op internet.

Uit het onderzoek blijkt dat 53% Marokkanen gemiddeld meer dan 4 uur per dag het internet bezoeken. 78% gebruikt daarvoor een laptop, 61% een mobiele telefoon en 44% een desktop computer.

Het onderzoek, uitgevoerd tijdens de maand juli in 40 steden, toont ook aan dat 90% van thuis uit internet gebruikt. 37% doet dat van zijn werkplaats en 29% vanaf internetcafés, bibliotheken en andere openbare plekken.

Marokkanen gebruiken internet vooral om zich te informeren (77%), e-mails te ontvangen of te verzenden (73%), in contact te blijven met vrienden en familie (69%) en entertainment (63%).

Wat betreft de openbare diensten zijn vooral de website voor het biometrisch paspoort (52%), het nationaal arbeidsbureau Anapec (32%) en de website voor rijbewijzen en Kentekenbewijzen (27%) populair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team