Zoeken

Marokkanen niet bewust van gevaar energiedranken

2 oktober 2013 - 12:21 - Marokko

©

Het Franse agentschap voor voedselveiligheid, waarschuwt in een nieuw rapport voor de gevaren van energiedranken. Vooral tijdens het sporten of geassocieerd met alcohol zijn energiedranken afgeraden. Maar hoe zit het in Marokko?

Energiedranken zoals Red Bull en Burn bevatten een zeer hoge concentratie cafeïne en andere stoffen zoals ginseng en taurine. Een flesje energiedrank van 250 ml is bijvoorbeeld gelijk aan twee blikjes cola of twee espresso’s .

Ook voor kinderen en jongeren bestaan er gevaren, met name slaapstoornissen, slaperigheid of zelfs een verslaving aan andere drugs. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen met epilepsie, hart-, lever-, of nierproblemen moeten energiedranken vermijden.

En in Marokko?

Ouadi Madih, voorzitter van de consumentenvereniging Uniconso en de consumentenfederatie FNAC, vertelde ons dat in Marokko het gevaar van dranken zoals Red Bull, nog geen prioriteit is.

Volgens Madih bevatten sommige energiedranken, behalve stimulerende middelen, ook kankerverwekkende stoffen.

Red Bull wordt niet veel gedronken in Marokko. Toch moeten de gebruikers, en met name jongeren, bewust worden gemaakt van de de gevaren. Jongeren hebben namelijk de neiging om energiedranken met alcohol te mengen, aldus onze bron.

Tot op heden werden er geen klachten over energiedranken geregistreerd in Marokko. Een Marokkaanse verantwoordelijke, bewust van het gevaar van producten zoals Red Bull, weigerde onze vragen te beantwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team