Zoeken

Honderden Marokkanen de straat op tegen Femen

5 juni 2015 - 09:52 - Marokko

©

Ruim 1500 mensen hebben donderdag voor de ambassade van Frankrijk in Rabat gedemonstreerd tegen de topless actie van twee Femen-activisten bij de Hassantoren eerder deze week.

Volgens persagentschap AFP protesteerden mannen en vrouwen van alle leeftijden samen tegen de feministenbeweging. De demonstranten droegen borden met "Weg met Femen", "Niet bij ons" of nog "Neen aan aanvallen tegen de waarden van Marokkanen".

Een betoger, Driss Ould Hsayn, verklaarde: "We verzamelen ons vandaag als moslims, om tegen de twee Françaises te protesteren. We werden door onze ouders met islamitische waarden grootgebracht die respect verdienen".

Een andere betoger, Touhami Ben Lamaalam, is het met hem eens. "We mogen niet accepteren dat deze meisjes zich uitkleden bij een religieus symbool met een eeuwenoude geschiedenis. We hebben waarden en normen en weigeren daden die de waardigheid en het imago van het land en de Islam schenden."

Femen-voorzitster Inna Shevchenko vertelde na het optreden van de twee activisten dat het een symbolische protestactie was tegen de Marokkaanse wet die homoseksualiteit straft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team