Zoeken

Marokkanen en Belg stranden met bootje bij Lanzarote

5 juni 2021 - 15:40 - Wereld

©

Een Belg en drie Marokkanen liepen vast met een kleine boot voor de kust van het Spaanse eiland Lanzarote. Ze zouden betrokken zijn bij drugshandel.

Het was een ongewoon zicht. Een kleine boot werd zaterdagochtend bij zonsopgang gespot voor de kust van het Spaanse eiland Lanzarote, melden La Voz de Lanzarote en Diaro de Lanzarote. Er waren vier mensen aan boord: een Belg en drie Marokkanen. Het Rode Kruis ontfermde zich onmiddellijk over hen. De humanitaire organisatie zegt dat zij in goede gezondheid verkeerden. Alle vier werden vervolgens naar het politiebureau gebracht. Volgens de lokale media zijn ze betrokken bij drugshandel.

Volgens de verklaringen van de drie Marokkaanse getroffenen hadden zij net Fuerteventura verlaten. De Belg zei dat hij vanuit Tenerife kwam, een ander Spaans eiland ongeveer 300 kilometer verderop, wat de inwoners en de hulpdiensten enorm verbaasde.

Lanzarote is een eiland in de Canarische archipel voor de kust van Afrika dat door Spanje wordt bestuurd. Het staat bekend om zijn warme weer het hele jaar door, stranden en vulkanen. Het eiland ligt op ongeveer 115 kilometer van de Marokkaanse kust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team