Zoeken

Marokkaanse topmodel Kaoutar Boudarraja: "Moraalridders mogen naar de hel"

23 september 2015 - 14:01 - Marokko

©

Kaoutar Boudarraja heeft dit weekend hard uitgehaald naar haar critici. Het Marokkaanse topmodel kreeg in de afgelopen dagen veel kritiek na de release van een reclamespotje van Renault waarin zij haar rug toont.

Dames en heren,

ik vertegenwoordig niemand en wens dat ook niet, ik ervaar sommige dagen al moeilijkheden om mijn eigen te vertegenwoordigen! Als sommigen onder jullie zich in mij herkennen, des te beter. Ik lig er ook niet van wakker als dat niet het geval is.

Ik wens jullie geen جمعة مباركة en ik zal geen verzen van de Koran delen om meer likes te krijgen. Ik ga ook niet systematisch een kaftan dragen wanneer ik op een receptie ben uitgenodigd, om aan te tonen dat ik, net zoals jullie, Marokkaans ben. Ik ga geen kind baren om er selfies mee te maken en om jullie van mening te doen veranderen over mij (want ja, blijkbaar wordt alles vergeven wanneer men een kind krijgt). Ik weiger het om me aan te passen aan jullie, jullie die gevangen zijn van jullie ideeën, slaven van het Midden Oosten die jullie in hun macht houden met zangeressen en televisieseries die even echt zijn als het aantal volgers op Instagram. Jullie die als voorbeeld mensen hebben die jullie dialect niet eens kennen en niets afweten van jullie cultuur.

Jullie die serieuze identiteitsproblemen hebben, jullie hebben het recht niet om mij te ondervragen over wat ik doe. Jullie kunnen met niets leren, brengen met niets, geen toegevoegde waarde noch invloed op mijn leven en de manier waarop ik het leid. Ik vertegenwoordig jullie niet en ben daar heel blij om, zo blij dat ik jullie zegen niet nodig heb om te bestaan.

Ik ben echter heel triestig dat bij al mijn verschijningen of verklaringen, jullie je beledigd voelen. Ik dacht dat jullie me nu gewoon waren, maar neen!

Jullie die denken dat jullie meer patriottisch zijn dan ik, meer Marokkaans, meer Moslim, jullie die zo ver verwijderd zijn van de echte wereld en denken dat jullie recht op leven of dood op mij hebben... Ga naar de hel! Met heel mijn hart, lichaam en ziel, van mijn voorkant, mijn zijkant en mijn rug (aaah mijn rug!), Ga naar de hel! In jeans, rok of naakt, ga naar de hel! Ik lach jullie uit, jullie en de menselijke domheid, ik lach van wat jullie zijn en wat jullie nooit zullen worden.

In een wereld die zo slecht gaat, waar vinden jullie de tijd, met jullie kleine zielen, om de meest onbenullige zaken te haten, te onderdrukken en te beoordelen?

Ik ben zo blij dat ik jullie niet beval! Dat ik jullie eigendom niet ben! God, wat een opluchting!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team