Zoeken

Marokkaanse terreurverdachte vrijgesproken in Nederland

8 september 2015 - 16:18 - Wereld

©

De 27-jarige Mohammed Bouyeri is dinsdag vrijgesproken door de rechtbank in Rotterdam. Hij werd ervan verdacht een terreuraanslag op politiemannen en militairen in Nederland te hebben willen plegen.

Ondanks het feit dat de jonge Marokkaan trouw aan de leider van de Islamitische staat had gezworen en een handleiding voor het maken van een bom bij zich had, zijn er volgens de rechter geen echte bewijzen dat hij een terrorist is.

Mohammed B. verbleef illegaal in Amsterdam. Hij was in oktober 2014 gearresteerd maar het bleef sindsdien onzeker of hij als terrorist kon worden beschouwd. Volgens zijn advocaat wilde de jongeman stoer doen op internet en vertelde daarom aan wie het maar horen wilde dat hij een aanhanger van Daesh was. Soms gaf hij zich ook uit als een drugsdealer...

Het Openbaar ministerie had een strenge straf van vier jaar geëist en gaat in hoger beroep. De advocaat van Mohammed B. zal namens zijn cliënt aanspraak doen op een schadevergoeding als Mohammed ook in hoger beroep wordt vrijgesproken. De jongeman bracht namelijk elf maanden in de gevangenis door in afwachting van zijn proces.

Omdat hij illegaal in Nederland verbleef werd Mohammed B. na zijn vrijspraak in vreemdelingendetentie gezet. Hij heeft intussen asiel aangevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team