Zoeken

Bénédicte Ficq opnieuw advocaat Badr Hari

29 september 2015 - 23:00 - Marokko

©

Badr Hari en Bénédicte Ficq gaan terug samenwerken. De advocate is teruggekomen op haar beslissing om de kickbokser niet meer te verdedigen.

"Vruchtbaar overleg met Badr Hari heeft geresulteerd in herstel van de relatie advocaat-cliënt", liet Ficq in een bericht weten. De advocate had eerder deze maand aangegeven dat ze Hari "om principiële redenen" niet meer wilde verdedigen.

Badr Hari zou tegen Ficq hebben gelogen over een kickboksgala in Marokko. Ficq had tegenover de rechter bepleit dat hij aan het tornooi ging deelnemen en dat hij daarom niet opnieuw in hechtenis moest worden genomen.

Slechts enkele uren na de zitting kondigde Hari op sociale media echter aan dat het tornooi was afgelast. De Goldenboy werd er daarom van beschuldigd Bénédict Ficq en de rechter te hebben misleid.

Eind oktober wordt de beslissing van de rechter in hoger beroep verwacht. Badr Hari was in eerste aanleg tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor meerdere geweldsdelicten waaronder de mishandeling van de Nederlandse zakenman Koen Everink. Het Openbaar ministerie heeft medio september in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team