Zoeken

Marokkaanse taxichauffeur zwaargewond na aanval met mes in Marbella

13 augustus 2014 - 23:19 - Marokkanen in het buitenland

©

Een taxichauffeur van Marokkaanse afkomst raakte maandag, bij een uit de hand gelopen ruzie, ernstig gewond aan het gezicht in de badplaats Marbella in het zuiden van Spanje. Het slachtoffer en zijn belager waren het niet eens over een taxivergunning die ze samen bezitten.

De ruzie vond maandagavond, net voor middernacht, plaats bij een taxistandplaats. Een hevig gesprek tussen de twee mannen liep in enkele minuten tijd uit tot een vechtpartij. Een van de twee mannen haalde een mes tevoorschijn en verwonde het Marokkaanse slachtoffer in het gezicht en in de borst.

Bij hun aankomst troffen de hulpdiensten het slachtoffer aan met zeer ernstige verwondingen aan het gezicht. Doordat de zenuwen werden geraakt, houdt het slachtoffer er mogelijk een gedeeltelijk gezichtsverlamming aan over.

De 41-jarige Marokkaan kreeg ter plekke de eerste zorgen waarna hij met spoed naar het ziekenhuis Costa del Sol in Marbella werd gebracht. Door zijn ernstige toestand werd hij een dag later naar het Carlos Haya ziekenhuis in Malaga overgebracht. Daar moest hij worden onderzocht door een plastische chirurg. Medische bronnen melden dat zijn toestand intussen is gestabiliseerd.

Ziekenhuis Carlos Haya in Malaga

Dader gearresteerd

De dader bevond zich nog ter plekke toen de politie arriveerde. Hij werd gearresteerd door een patrouille van de lokale politie. Volgens de Spaanse medium DiaroSur is hij ook van Marokkaanse afkomst. Hij werd door de politie ondervraagd en in voorlopige hechtenis genomen.

Getuigen vertelden aan de krant dat beide mannen al meer dan een jaar voor hetzelfde taxibedrijf werken en een taxivergunning delen. De twee mannen kregen ruzie omdat één van hen de aankoop van een nieuwe vergunning plande. Een politieonderzoek is aan de gang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team