Zoeken

Marokkaanse soldaat schiet collega dood in Sahara

30 mei 2014 - 18:23 - Marokko

©

Vorige week heeft een Marokkaanse soldaat zijn collega doodgeschoten in Foum Lahcen, in de zuid-Marokkaanse provincie Tata.

De dader schoot meerdere keren met een machinegeweer van Belgische makelij. Het slachtoffer kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke.

Beide mannen waren gestationeerd aan de Marokkaanse verdedigingsmuur in de Sahara meldt Al Akhbar. Wat de soldaat ertoe leidde zijn collega te vermoorden is nog niet duidelijk. Een onderzoek is aan de gang.

Marokkaanse soldaten in de zuidelijke regio’s van het land werken onder grote druk, wat soms kan leiden tot intern geweld en in enkele zeldzame gevallen tot moord.

In 2012 had een lid van de Royal Armed Forces zijn collega neergeschoten op de grenspunt van Aousserd in de Sahara. Beide mannen waren in conflict over een militaire plicht. Een paar maanden eerder had een andere soldaat zijn collega per ongeluk gedood op de grenspunt van Oued Daraa.

Een jaar later werd Marokko opnieuw opgeschud door de moord op drie legerofficieren. De slachtoffers waren door een soldaat met een Kalasjnikov neergeschoten in de kazerne van Gueltat zemmour, vlakbij de grens met Mauritanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team