Zoeken

Marokkaanse magistraat geschorst om uitspraken op Facebook

15 februari 2016 - 10:35 - Gemeenschap

©

Het ministerie van Justitie heeft magistraat Amal Hammani voor een periode van zes maanden geschorst om uitspraken die ze op Facebook deed. Tijdens de duur van haar schorsing zal Hammani geen salaris ontvangen.

Amal Hammani is plaatsvervangend officier van justitie bij de rechtbank van eerste aanleg van Salé. Zij werd gestraft na haar mening te hebben gegeven over twee wetsontwerpen met betrekking tot de Hoge Raad voor de Rechtspraak en de status van magistraten.

Ze schreef toen: "De rechtbanken zijn onze speeltuin, de wet is ons vakgebied. We kennen er de geheimen van en beheersen de interpretatie (...) Wat er ook gebeurt, we zullen het laatste woord hebben."

Sprekend over de Kamerleden vervolgde ze: "We zullen een manier vinden om hun eigen toeren tegen hen te keren en ervoor zorgen dat ze spijt krijgen van de dag waarop ze deze wet hebben bedacht."

Slechts enkele dagen na haar uitspraken was op vraag van minister Mustapha Ramid een onderzoek ingesteld. Amal Hammani was toen op het ministerie van Justitie geroepen om zich te verantwoorden. Behalve een schorsing van zes maanden zal Hammani ook worden overgeplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team