Zoeken

Lid Marokkaanse islamitische partij roept op tot executie critici

25 juli 2016 - 20:00 - Marokko

©

Een lid van de jeugdafdeling van de PJD partij aan de macht heeft op Facebook opgeroepen tot de « executie zonder genade » van mensen die kritiek hebben op zijn partij.

Omar Senhaji is student in Fez volgens Al Akhbar. Zijn bericht luidde als volgt:

« Degenen die onzin schrijven en geloven dat ze zich daardoor zullen onderscheiden binnen de gemeenschap en het hen respect zal opleveren, verdienen te worden gedood zonder genade. Dat hun hoofden van hun lichamen worden gescheiden en worden tentoongesteld als voorbeeld en degenen die hen willen nadoen terroriseert. »

De student verwijderde het bericht kort nadien uit vrees gearresteerd en vervolgd te worden. De jongeman legde uit dat het om te lachen was en dat het bericht oorspronkelijk door een Egyptenaar in 2014 was gepubliceerd. Hij verwijderde het bericht nadat zijn vrienden hem op het gevaar van dergelijke uitspraken wezen.

Dergelijke uitspraken worden streng gestraft in Marokko. Volgens artikel 218-2 van het Wetboek van Strafrecht staat van 2 tot 6 jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 tot 200.000 dirham op het aanmoedigen tot handelingen die als terroristische misdaden kunnen worden beschouwd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team