Zoeken

Marokkaanse Hanane Bakioui, politiecommissaris in Frankrijk

11 september 2014 - 14:25 - Wereld

©

De Franse krant Sud-Ouest schrijft deze week over de ongewone carrière van Hanane Bakioui, Franse van Marokkaanse afkomst. Hanane verliet Marokko op haar 7e en is nu hoofd van de politie in Saintes, in het zuidwesten van Frankrijk.

De jonge vrouw begon in 2002 voor de Franse veiligheid te werken als veiligheidsassistente in Arles, na haar Master in de publieke rechten te hebben behaald.

Hanane werkt nadien een tijdje als verkeersagent in Nice, waarna ze dankzij haar kennis van "verschillende Arabische dialecten" wordt aangeworven door de Franse inlichtingendienst. Ze bleef er vier jaar.

Maar de 37-jarige vrouw wilde het nog verder schoppen. Ze nam met succes deel aan een interne wedstrijd van de Nationale Politieschool om commissaris te worden. "Er waren acht plaatsen voor 150 kandidaten", zegt ze.

Hanane Bakioui is sinds begin september commissaris van de Franse stad Saintes. Ze is de derde vrouw aan het hoofd van de politie van Saintes. Haar partner, met wie ze een 8-jarige tweeling heeft, werkt ook bij de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team