Zoeken

Marokkaanse folkloregroepen op trouwfeest Moulay Rachid

10 november 2014 - 15:30 - Marokko

©

Marokko maakt zich al enkele weken op voor het prinselijk huwelijk van Moulay Rachid en Oum Kaltoum Boufarès. Meerdere Marokkaanse muziekgroepen zullen tijdens het feest voor animatie zorgen.

Onder meer de groepen van Tahour, Haja El Hamdaouia en Haja Hlima komen naar het feest in Rabat. Ook bekende Andalusische muziekgroepen met Abdou Saouiri en Ba Jedoub worden verwacht.

Moulay Rachid en Oum Kaltoum Boufarès vieren eind deze week hun trouwfeest in de Marokkaanse hoofdstad. Vrijdag wordt de traditionele henna ceremonie gehouden en zaterdag is het echte trouwfeest.

Voor het feest op zaterdag werden grote caïdale tenten opgezet op de esplanade rond het koninklijk paleis. Regeringsleden en tientallen buitenlandse verantwoordelijken werden uitgenodigd. Er worden onder meer leden van koninklijke families van de Golfstaten en Azië, Spanje, Monaco, Nederland en Denemarken verwacht.

In Rabat zijn volgens lokale bronnen alle grote hotels volgeboekt. De hoofdstad wordt voor de gelegenheid ook in de bloemetjes gezet: bomen werden gesnoeid, voetpaden geschilderd en de grootste lanen werden kleurrijk versierd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team