Zoeken

Marokkaanse bergbeklimster Nawal Sfendla bereikt top Manaslu

19 september 2022 - 19:00 - Sport

©

De jonge Marokkaanse bergbeklimster Nawal Sfendla heeft haar nieuwe uitdaging met succes aangegaan. Zij is erin geslaagd de 8163 meter hoge top van Manaslu in het Himalayagebergte te beklimmen, de zevende hoogste top van Nepal.

Nawal Sfendla zet haar avontuur voort om de zeven hoogste toppen ter wereld te beklimmen. Ze heeft nu de 8163 meter hoge top van Manaslu beklommen. Eerder beklom ze de 5895 meter hoge Kilimanjaro, een slapende vulkaan in Tanzania, in zes dagen. Zij beklom ook de Acocagua in Argentinië, de hoogste berg van Amerika, de 5642 meter hoge Elbrus in Rusland, de hoogste en belangrijkste berg van Rusland en Europa, en de toppen van Marokko, die meer dan 4000 meter hoog zijn.

Lees ook: Marokkaanse bergbeklimster voltooit "uitdaging seven summits"

Volgens haar verklaring aan Morocco World News maakt dit haar "wellicht de jongste Marokkaanse vrouw ter wereld die deze berg heeft beklommen". Op haar Instagram-account met meer dan 50.000 volgers heeft de Marokkaanse klimster haar reis stap voor stap en dag voor dag gedocumenteerd. Ze werd gesteund en aangemoedigd in elke fase van het avontuur. "Het was erg moeilijk en eng, maar de steun en het advies van anderen duwt je om door te gaan. Het was een prachtige ervaring," zegt de jonge klimster tevreden.

Lees ook: Jongste Marokkaanse ooit op top Kilimandjaro

Het ultieme streven van Nawal Sfendla is het beklimmen van de Mount Everest, met 8850 meter de hoogste berg ter wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team