Zoeken

Marokkaanse bemanning vast in Italië

1 juni 2013 - 14:38 - Economie

©

De Marokkaanse bemanning van het schip M/V Kenza, eigendom van IMTC, heeft al vijf maanden geen salaris ontvangen. De bemanning is daarom sinds 7 mei in staking in de haven van Cagliari, Italië.

De stakers krijgen de steun van de Internationale Transportarbeiders Federatie. De organisatie heeft een paar dagen geleden de ambassadeur van Marokko in Italië om steun gevraagd.

Onsuccesvolle onderhandelingen werden eerder al gevoerd tussen de reder en de bemanning, in het bijzijn van Italiaanse verantwoordelijken.

Het Marokkaanse schip op verzekerde de oversteek tussen de Italiaanse havens van Trapani, Napels en de havens van Tripoli in Libië en Tunis in Tunesië.

Door financiële problemen werd IMTC gedwongen om de zeeroutes op te geven. Vijf boten van de reder liggen al weken in de haven van Casablanca, en één in de haven van Tanger Med.

IMTC, dat zowel aan goederen als passagiersvervoer doet, is door het aantal boten als door haar vervoerscapaciteit, de belangrijkste maritieme privé-groep in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team