Zoeken

Marokkaanse autoverhuursector in zwaar weer

4 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoverhuursector verkeert in een crisis. Een nieuw reglement en een overaanbod aan huurauto’s zorgen voor grote problemen, terwijl de verwachte zomerse drukte uitblijft.

"Alleen al in 2023 zijn er 1800 nieuwe autoverhuurbedrijven bijgekomen", zegt Tarik Dbilij, voorzitter van de brancheorganisatie FLASCAM. "Er zijn nu 11.600 verhuurders met maar liefst 160.000 auto’s, veel meer dan de vraag aankan."

Lees ook: Marokkaanse diaspora niet blij met hoge autohuurprijzen

De zomer loopt volgens Dbilij vertraging op door de late examens van scholieren en de Franse parlementsverkiezingen. Fouad Meliani, voorzitter van de branchevereniging SPNL, verwacht pas vanaf half juli meer toeristen. "De zomer begint langzaam. Er was een piek rond het Offerfeest, maar daarna zakte het weer in."

Lees ook: Autoverhuur in Marrakech: toeristen opgelicht

Beide branchevertegenwoordigers hopen op een opleving in augustus in populaire steden als Marrakech, Tanger, Casablanca en Agadir. Ze zijn echter kritisch over het nieuwe reglement, waarvan ze vrezen dat het de sector meer kwaad dan goed zal doen. Daarnaast kampen ze met stijgende prijzen voor nieuwe auto’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team