Zoeken

Marokkaans peuter zonder gezicht slachtoffer diefstal in Australië

4 juni 2015 - 13:30 - Wereld

©

De kleine Yahya El Jabali die zonder gezicht werd geboren en een chirurgisch ingreep onderging in Australië, werd van het toestel dat hem helpt lopen beroofd.

Het apparaat is ruim 1000 euro waard en werd in een kerk gestolen. Yahya kan zich zonder dit toestel niet verplaatsen. Zijn ouders zijn erg geschokt. Alle zorgen van Yahya worden door donaties gefinancierd, een dergelijk toestel opnieuw kopen is voor hen onmogelijk.

Fatima Baraka, een in Australië gevestigde Marokkaanse die ervoor zorgde dat Yahya in het land zou kunnen worden verzorgd, maakte de diefstal bekend. "We waren heel geschokt dat iemand zomaar de mobiliteit van een kind kan afnemen. Het is echt een onbegrijpelijke daad en dan nog in een kerk. Het is alsof men iemand zijn rolstoel afneemt."

Voor de operatie had Yahya nog nooit gelopen. Maar na de ingreep verbeterde het en begon het jongetje dankzij het apparaat te lopen en meer vertrouwen in zichzelf te hebben.

Yahya werd in Tanger zonder neus, ogen en onderkaak geboren. Dankzij Fatima Baraka besloot de bekende chirurg Tony Holmes het jongetje te helpen. Yahya en zijn ouders mochten naar Australië waar het kind in februari met succes werd geopereerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team