Zoeken

Marokkaans meisje doodgestoken door moeder in Nederland

3 januari 2013 - 14:34 - Wereld

©

Mirjam Abarkan, een Nederlans-Marokkaans meisje van 16 jaar, is woensdagmiddag door haar moeder vermoord in IJsselstein, Nederland.

Bij de aankomst van de politie was Mirjam nog in leven maar niet meer aanspreekbaar. Ze overleed kort na de komst van een traumahelikopter.

De moeder, 42, en twee mannen aanwezig in de woning tijdens de steekpartij, worden door de politie verhoord. Volgens buren kwam de vrouw zelden naar buiten.

Volgens de politie hadden moeder en dochter veel geschillen. De ouders wilden haar op traditionele wijze opvoeden, terwijl Mirjam Abarkan streefde naar een leven als haar Nederlandse vriendinnen.

De Telegraaf meldt ook dat het meisje een relatie had met een 17-jarige Nederlander. Haar familie was sinds kort op de hoogte.

PVV-leider Geert Wilders meent dat het om een eerwraak gaat. Zijn partij heeft een overzicht gevraagd van gevallen van eerwraak in de laatste tien jaar in Nederland. De PVV wil een verband leggen tussen eerwraak en de komst van migranten uit islamitische landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team