Zoeken

Marokkaans gezin komt om bij verkeersongeval in Spanje (video en foto’s)

6 september 2017 - 13:39 - Wereld

©

Vijf leden van eenzelfde familie zijn gisteren in de provincie Burgos in Spanje omgekomen bij een zwaar verkeersongeval. Het Frans-Marokkaans gezin was op weg naar Frankrijk

Het ongeval gebeurde op de nationale weg N-I rond 7:40 uur. De auto van de slachtoffers knalde tegen een vrachtwagen. De vader, een Fransman, overleefde het ongeval. Hij ligt in het ziekenhuis en is buiten gevaar.

Zijn Marokkaanse vrouw (32), hun drie kinderen van 3, 7 en 9 jaar en zijn schoonmoeder (60) kwamen bij het ongeval om. Dat melden Marokkaanse consulaire bronnen.

De oorzaak van het ongeval blijft onduidelijk. De bestuurder zou van zijn baan zijn afgeweken. De vrachtwagenchauffeur probeerde het voertuig te ontwijken, zonder succes. De politie gaat ervan uit de vader in slaap is gevallen achter het stuur.

De lokale bevolking vraagt al jaren dat de snelweg AP-1 in de regio gratis wordt om een deel van het verkeer op de nationale weg uit te wijken en dergelijke drama’s te vermijden. In juli 2016 kwamen op dezelfde weg vijf mensen bij drie verkeersongevallen met vrachtwagens om.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team