Zoeken

Spanje: Marokkaan krijgt burgerschap tegen advies inlichtingendienst

29 november 2011 - 11:00 - Wereld

©

Het Spaans Hooggerechtshof heeft de burgerschap verleend aan een Marokkaan, vader van drie kinderen en eigenaar van een slagerij in Sevilla. De man, in Spanje sinds 1991, wordt verdacht door de Spaanse inlichtingendienst dienst lid te zijn van de Tabligh beweging.

Om zijn vermoedens te rechtvaardigen spreekt de inlichtingendienst van veiligheidsredenen maar beschikt niet over tastbaar bewijs. De procureur-generaal die tegen de naturalisatie van de Marokkaan was, stelde dat de man een activist is van de Tabligh beweging, dat pleit voor de islamisering van de samenleving.

De Marokkaan, wiens kinderen allen Spaans zijn, woont al bijna twintig jaar in dezelfde wijk een neemt actief deel aan lokale festiviteiten, volgens zijn advocaat José Antonio Salazar. De man heeft ook geen strafblad en voldoet aan al zijn fiscale en sociale verplichtingen.

De procureur-generaal was niet in staat om voldoende bewijs voor te leggen omdat deze "geheim" is. De rechtbank heeft dus besloten om de man de Spaanse burgerschap te verlenen, een beslissing bevestigd door het Hooggerechtshof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team