Zoeken

Marokkaan is beste leerling van Frankrijk met 20,4/20 op eindexamen

17 juli 2019 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Yahya, jonge Italiaan van Marokkaanse afkomst, heeft in het Franse Lille een score van 20,4/20 op het eindexamen behaald. Hij neemt daarmee de plaats in van beste leerling van Frankrijk.

France TV Info bericht dat de jongen nog maar drie jaar in Frankrijk woont en zich heel snel aan het leven in Lille heeft aangepast. Hij behaalde 19/20 in wiskunde, 20/20 in aard- en levenswetenschappen, 20/20 in Italiaans, Engels en Latijns, 19 in sport, 17 in filosofie enzovoort.

De resultaten van de Marokkaanse tiener zorgen voor veel bewondering. Hij behaalde zijn baccalaureaat diploma op het Faidherbe lyceum. Hij sprak bijna geen Frans toen hij er aankwam.

"In het begin was het heel moeilijk. Het was zelfs moeilijk om aan de leerkrachten te zeggen dat ik niets begreep. Het cliché van de Italiaan, ik communiceerde met mijn handen. En door elke dag opnieuw te proberen, te luisteren en te lezen ging ik snel vooruit. Ik wist dat ik het eindexamen moest afleggen, dus dwong ik mezelf.", aldus Yahya.

De tiener wil nu het liefst zijn studies verderzetten aan de Sapienza wiskundefaculteit van Rome. Hij wil onderzoeker worden, net zoals zijn oom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team