Zoeken

Spanje pakt belangrijke Marokkaanse drugsbaron

22 december 2017 - 19:30 - Wereld

©

Een mooie vangst voor de Spaanse politie. Een Marokkaan die wordt beschouwd als één van de belangrijkste cocaïnesmokkelaars in Afrika en Spanje werd deze week in het zuid Europees land gearresteerd.

De 72-jarige verdachte smokkelde in de jaren ’70 al hasj tussen Marokko en Spanje. Hij keerde zich later naar de cocaïnesmokkel uit Zuid-Amerika naar Europa.

Een onderzoek naar de drugsbaron begon na de ontdekking van een crimineel netwerk dat geld van cocaïnehandel wit waste op de Costa del Sol. De verdachte, zijn twee zonen en twee kleinzonen, stonden aan het hoofd van een groot vastgoedbedrijf in Spanje en in West-Afrika.

Vorige week ontdekte de politie 960 cocaïnehydrochloride in een lading ananassen. De drug was verpakt in cilinders bedekt met gele was en vervolgens in ananassen verborgen, waardoor het erg moeilijk te detecteren was.

Bij de antidrugsactie werden een tiental mensen gearresteerd en werd beslag gelegd op 200.000 euro aan juwelen, 180.000 euro in briefjes, een vijftiental auto’s en vuurwapens. De rechter liet ook beslag leggen op 57 vastgoedeigendommen met een waarde van 7 miljoen euro en meerdere bankrekeningen waarop ruim 2 miljoen euro stond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team