Zoeken

Maak kennis met de machtigste Marokkaanse vrouwen in de Arabische wereld

3 maart 2015 - 22:28 - Marokko

©

Tijdschrift Arabian heeft zijn nieuwe lijst van 100 machtigste vrouwen in de Arabische wereld bekend gemaakt. Vier Marokkaanse vrouwen staan dit jaar in de ranking.

De machtigste Marokkaanse vrouw is Salwa Idrissi Akhannouch. De vrouw van miljardair en minister Aziz Akhannouch staat op de 8e plaats. Salwa Akhannouch staat samen met haar man aan het hoofd van oliedistributeur Akwa Group. De holding heeft ook de franchiserechten voor een groot aantel bekende buitenlandse winkelmerken zoals Gap en Zara. Marokkanen kennen haar vooral als eigenares van de Morocco Mall in Casablanca en zijn 15 miljoen bezoekers per jaar.

Op de 27e plaats staat de jonge Maha Laziri. Zij is de oprichter van Teach4Morocco, een vereniging die scholen bouwt in het Atlasgebergte. In december vorig jaar ging Maha Laziri voor het Clinton Global Initiative werken als verantwoordelijke voor het Midden-Oosten en Afrika.

Fatima Mernissi hoeven we niet meer voor te stellen. De invloedrijke sociologe, feministe en schrijfster behaalt de 81e plaats. Zij schreef onder meer ’De politieke harem: vrouwen en de profeet’ en ’Sultanes: de macht van vrouwen in de wereld van de islam’.

Ismahane El Ouafi is de vierde en laatste Marokkaanse in de top 100 van Arabian. Dokter Ismahane El Ouafi is 81e in de ranglijst en staat aan het hoofd van het Internationaal Centrum voor Biosaline Landbouw. Zij heeft in de afgelopen vijftien jaar tientallen onderzoeken verricht.

Top 10 van machtigste vrouwen in de Arabische wereld

1- Sheikha Lubna Al Qasimi - Verenigde Arabische Emiraten
2- Amal Clooney - Libanon
3- Loujain Al Hathloul - Saoedi-Arabië
4- Lubna Olayan 4 - Saoedi-Arabië
5- Reem Al Hashimy - Verenigde Arabische Emiraten
6- Mariam Al Mansouri - Verenigde Arabische Emiraten
7- Mona Al Munajjed - Saoedi-Arabië
8- Salwa Idrissi Akhannouch - Marokko
9- Amina Al Rustamani - Verenigde Arabische Emiraten
10- Zainab Mohammed - Verenigde Arabische Emiraten

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team