Zoeken

Lijfwacht Koning Mohammed VI overleden

13 juli 2011 - 15:00 - Marokko

©

De lijfwacht van koning Mohammed VI, Abdallah Salim Saidi, is dinsdagavond bezweken aan zijn verwondingen in de Avicenne ziekenhuis van Rabat.

De overledene werd vrijdag neergeschoten door twee mannen die probeerden zijn appartement in de wijk Hassan te Rabat te beroven. Hij was erin geslaagd om één ​​van de overvallers neer te schieten waarna hij de trap vier verdiepingen afkelderde. De man, zwaar gewond, had van daar zijn collega gebeld en hem gezegd: "red mij, ik ga sterven".

Abdallah Salim Saidi, in de buik geschoten door één van de overvallers, onderging drie onsuccesvolle operaties sinds zijn opname in het ziekenhuis vrijdag.

De lijfwacht van koning Mohammed VI, 47, had voor zijn diensten diverse onderscheidingen ontvangen in zijn leven. Hij vergezelde vaak de voormalige Franse president Jacques Chirac tijdens zijn reizen in Marokko.

De man zorgde ook voor de veiligheid van koning Abdallah van Saoedi-Arabië tijdens zijn bezoeken aan Marokko, wat hij ook deed tijdens het laatste bezoek van de Saoedische koning aan de Mazagan Beach Resort te El Jadida.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team