Zoeken

Lichamen vermiste Marokkanen in bos gevonden in Nederland

7 mei 2014 - 21:33 - Wereld

©

De lichamen van Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23) zijn in het bos van Arcen (Limburg) gevonden. De twee Marokkanen uit Venray werden sinds 2006 vermist.

De lichamen waren in plastic gewikkeld en lagen ruim een meter onder de grond begraven. Dat heeft hoofdofficier van justitie Roger Bos woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Maastricht.

In mei 2006 waren Karim en Fouad doodgeschoten tijdens het leeghalen van een hennepplantage in hun woonplaats, meldt ANP.

Twee mannen werden vorige maand gearresteerd voor de zaak. Beiden werden al langer verdacht van de moord. De 52-jarige Lau G. had tijdens een gevangenschap in Duitsland, aan een medegevangene de moord opgebiecht. De twee mannen werden in hun cel met de vondst geconfronteerd maar reageerden niet volgens Roger Bos.

De politie probeert nu uit te zoeken hoe de twee jonge Marokkanen om het leven zijn gebracht. Beide verdachten staan op 16 juni voor de rechter.

Ook de families werden op de hoogte gebracht en reageerden volgens Bos zeer emotioneel. Vrijdag zullen Karim Fourkour en Fouad Bendalla tijdens het gebed worden herdacht in de moskee in Venray.

Bladna.nl