Zoeken

Lamine Yamal schiet Spanje naar EK-finale

10 juli 2024 - 06:00 - Sport

©

Lamine Yamal, de 16-jarige vleugelaanvaller van FC Barcelona, schrijft geschiedenis op het EK 2024. Hij is de jongste speler en doelpuntenmaker ooit in het toernooi.

Zijn spectaculaire goal tegen Frankrijk, op slechts 16 jaar en 11 maanden, verbrak het record van Johan Vonlanthen uit 2004. Een prestatie die nog indrukwekkender is omdat het gebeurde in een knock-outwedstrijd, een fase waarin alleen de besten schitteren.

Lees ook: Lamine Yamal is Marokko niet vergeten

Yamal heeft zijn zinnen gezet op meer records. Hij kan de jongste speler worden die een knock-outwedstrijd speelt, een record dat nu op naam staat van Jude Bellingham. Ook kan hij de jongste finalist worden, een titel die Renato Sanches momenteel bezit. Als hij in de finale scoort, zou hij zelfs de Italiaan Pietro Anastasi kunnen overtreffen als jongste doelpuntenmaker in een finale.

Het Spaanse wonderkind, dat aanstaande zaterdag 17 wordt, beleeft een uitzonderlijk EK. Zijn talent en jonge leeftijd maken hem een van de meest veelbelovende spelers van zijn generatie.

Lees ook: Lamine Yamal is Marokko niet vergeten

Dankzij zijn doelpunt kon Spanje snel gelijkmaken tegen Frankrijk, waarna ze de leiding namen en zich kwalificeerden voor de finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team