Zoeken

Koudegolf Marokko: overheid ontkent dood 15 daklozen

21 januari 2015 - 15:19 - Marokko

©

Het Marokkaans ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in een verklaring de geruchten ontkend over de dood van 15 daklozen in de regio Beni Mellal.

Volgens Asabah overleden de slachtoffers door de vreselijk kou in de regio. De informatie werd massaal door Marokkaanse media gedeeld.

Het ministerie ontkent dit en denkt eraan om ’gezien de ernst van deze beschuldigingen’ de auteur van het artikel te vervolgen. Volgens de afdeling schreef de journalist het artikel omdat hij in conflict is met een provinciale verantwoordelijke in Beni Mellal.

Een groot deel van Marokko wordt sinds vrijdag geteisterd door een koudegolf en zware sneeuwval. In sommige steden daalde de temperatuur tot min 10 graden.

Marokko heeft op bevel van Koning Mohammed VI drastische maatregelen getroffen om te vermijden dat er doden zouden vallen. Ruim 5000 medewerkers, waaronder artsen, verpleegkundigen en ambtenaren werden ingezet.

Het leger heeft zondag ook twee veldhospitalen opgericht in de provincies Azilal en Tinghir. In Boumia, dorpje in de provincie Midelt, werd een mobiel hospitaal gestuurd.

Negen helikopters en 757 ambulances werden eveneens ingezet om de slachtoffers in geval van nood naar één van de 142 gezondheidscentra te evacueren. De toestellen worden bovendien gebruikt om voedsel en noodzakelijke hulp naar afgelegen gebieden te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team