Zoeken

Koning Mohammed VI bezorgd om islamofobie in het Westen

16 april 2016 - 18:15 - Gemeenschap

©

Koning Mohammed VI heeft de « groeiende en zorgwekkende islamofobie » in het Westen aan de kaak gesteld. De monarch deed dat in een toespraak ter gelegenheid van de 13e top van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking in het Turkse Istanboel deze week.

De toespraak van de Koning werd door minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse zaken voorgelezen.

Mohammed VI stelt dat de « situatie in de afgelopen decennia is verslechterd in de Westerse samenlevingen ». Oorzaak daarvan is de toename van « vijandige houdingen tegenover de islam en de cultuur van angst, wantrouwen en haat tegen islamitische minderheden ».

De slachtoffers zijn voornamelijk « migranten uit onze respectieve landen », die in landen leven waar de « de waarden van respect voor de mensenrechten, tolerantie, solidariteit en wederzijdse bijstand » hoog in de vaandel staan.

Koning Mohammed VI beschuldigt de vijanden van de Islam ervan « haatgevoelens » te verspreiden door de « westerse publieke opinie tegen deze religie op te zetten ». De monarch vraagt tevens aan westerse landen de nodige maatregelen te treffen en strategieën te ontwikkelen om islamofobie te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team