Zoeken

Kipragout met olijven

Kipragout met olijven
Ingrediënten

 1 in stukken gesneden kip
 30 g boter
 300 g groene olijven, voorheen in koud water geweekt
 1 ui
 1 teentje knoflook
 sap van 1 citroen
 ½ theelepel gember
 ½ theelepel komijn
 ½ theelepel paprika
 1 soeplepel bloem
 300 ml water
 zout
 1 soeplepel fijngehakte munt of peterselie

Laat de boter smelten en leg de stukken kip erin. Voeg de ui en de knoflook toe, bestrooi met gember, paprika, komijn en zout, zet het deksel erop en laat 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Leng de bloem met een beetje water aan en giet in een pot.

Bevochtig met de rest van het water, vermeng met de ingrediënten en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten zacht stoven terwijl u af en toe omroert, voeg vervolgens de olijven, de munt of de peterselie en het citroensap toe.

Dek opnieuw af en laat nog 20 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dresseer de ragout op een schaal en begiet hem met de saus.

Warm opdienen vergezeld van brood.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 100 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team