Zoeken

Kinderen in Marokko ontvoerd voor hekserij

12 januari 2017 - 16:00 - Gemeenschap

©

Vier mensen zijn in het Marokkaanse Berkane door de politie gearresteerd voor de ontvoering van kinderen. De jonge slachtoffers werden gebruikt voor hekserijrituelen.

De hoofdverdachte werd nabij een school gearresteerd. Dat bericht persagentschap MAP onder vermelding van de nationale veiligheidsdienst DGSN. De vrouw was de handen van enkele leerlingen aan het lezen.

Volgens de politie was ze in werkelijkheid naar bepaalde « onderscheidende tekens » aan het zoeken om « Zuhri kinderen te vinden en ze te exploiteren om schatten te zoeken ».

De vrouw, haar echtgenoot, haar zus en een vierde verdachte werden na onderzoek gearresteerd. Ze waren in het bezit van « graafgereedschap, amuletten en talismannen gebruikt voor hekserij », aldus de DGSN.

In de laatste jaren werden meerdere delicten met betrekking tot hekserij en satanisme in Marokko gemeld. In 2014 werd in de regio van Tanger zelfs het lichaam van een kind in een waterput gevonden. Onderzoekers hadden toen een verband gelegd tussen de moord en hekserijrituelen. Een tijd geleden was ook een man tot de doodstraf veroordeeld voor de verkrachting en moord van een 2-jarig meisje tijdens een hekserijritueel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team