Zoeken

Christelijke activiteiten verboden op Amerikaanse scholen in Marokko

5 januari 2014 - 19:54 - Marokko

©

Marokko en de Verenigde Staten hebben donderdag een akkoord gesloten over het verbod van katholicisme en bekeringsactiviteiten in Amerikaanse scholen in Marokko.

Amerikaanse katholieke scholen worden simpelweg verboden in Marokko. Het doel van de overeenkomst is alle vormen van proselitisme te bestrijden, schrijft Akhbar Al Yaoum.

Bovendien moeten Amerikaanse onderwijsinstellingen de cultuur, geschiedenis en geografie van Marokko onderwijzen aan Marokkaanse studenten of studenten met de dubbele nationaliteit.

Alle cursussen over Marokko moeten van tevoren worden besproken met het Ministerie van Onderwijs en worden onderwezen door Marokkaanse docenten.

Amerikaanse scholen worden in ruil vrijgesteld van de bedrijfsbelasting en de belasting op de diensten. Zij moeten enkel nog de sociale zekerheid CNSS betalen. Ook hoeft het personeel van deze scholen geen douanerechten te betalen voor de invoer van goederen voor eigen gebruik.

Pogingen om het geloof van een moslim te ondermijnen en hem te bekeren, worden streng gestraft in Marokko. Artikel 220 van de Marokkaanse strafwet voorziet een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team