Zoeken

Marokko veroordeelt karikaturen profeet

28 oktober 2020 - 19:40 - Marokko

©

De Hoge Raad van islamitische geleerden van Marokko, vervoegt zich bij iedereen die terrorisme en geweld veroordeelt en tegelijkertijd ook verontwaardigd is over verklaringen die de sacraliteit van religies ondermijnen. Volgens de Raad hebben de profeten door hun moed en kennis "de waarden van liefde, broederschap en solidariteit aan de hele mensheid overgedragen".

In een verklaring zegt de Hoge Raad van islamitische geleerden van Marokko, geïnspireerd te zijn door de waarden die de profeten aan de mensheid hebben doorgegeven om "de barbarij en de misdaden van terrorisme" aan de kaak te stellen.

De Raad "beschouwt elke aanval op één van deze Profeten als een belediging tegen hen en als een ontkenning van hun waarden die tegen elke vorm van geweld, ontaarding en degradatie van de moraal ingaan".

Ze waarschuwen ook voor de gevaren die kunnen ontstaan ​​door het ondermijnen van de gevoelens van gelovigen, die het gebruik van democratie en de vrijheid van meningsuiting niet zullen aanvaarden als voorwendsel voor de minachting van hun religie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team