Zoeken

Kameraden Ceet Fouad door metrotrein aangereden in VS

25 april 2022 - 18:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Twee kameraden van de Franse graffitikunstenaar van Marokkaanse afkomst Ceet Fouad, zijn op 20 april dodelijk geraakt door een metrotrein in de buurt van het station Sutter Ave-Rutland Road in New York. De overledenen vergezelden hem op een promotiereis naar de Amerikaanse stad. Een onderzoek is aan de gang om de precieze omstandigheden van de tragedie vast te stellen.

Verdriet en rouw in de wereld van de straatkunst. De lichamen van Pierre Audebert en Julien Blanc alias Full1 en Jibeone, twee Fransen van 28 en 34 jaar, werden rond 7:15 uur dood aangetroffen in de buurt van het station Sutter Ave-Rutland Road. Deze locatie staat onder straatartiesten bekend als een hotspot van New York’s graffiti scene, meldt ABC7. Ze waren bezig een trein te bespuiten met graffiti.

Lees ook: Marokkaan Karim Touijer verkozen tot beste arts van New York

De twee kunstenaars uit Toulouse waren onlangs naar Marokko, Italië en Barcelona gereisd. Daarna vervoegden zij de beroemde graffitikunstenaar Ceet-Fouad in New York, waar hij een reclamecampagne voerde. "Omdat ik sinds de vorige dag niets meer van hen had gehoord, dacht ik dat ze door de politie waren gearresteerd nadat ze betrapt waren op het spuiten van graffiti," vertelde Ceet-Fouad aan het dagblad La Dépêche.

Lees ook: Marokkaan riskeert 10 jaar gevangenisstraf voor graffiti in Mexico

"Toen ik op het nieuws zag dat twee mensen waren aangereden door een metrotrein op de plek waar zij heen gingen, dacht ik dat het een vergissing was. Niettemin, maakte ik een verband. Ik beschouwde hen als broers en ik ben erg ontdaan over wat er is gebeurd," voegde de Marokkaanse graffitikunstenaar eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team