Zoeken

Italië: wie heeft de Marokkaanse Samira Sbiaa vermoord?

19 april 2019 - 14:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De politie van Settimo Torinese, een Italiaanse stad in de regio van Turijn, heeft dinsdag menselijke resten gevonden nabij het huis waar Samira Sbiaa net voor haar verdwijning in 2002, met haar man woonde.

De ontdekking werd mogelijk gemaakt dankzij de inzet van speurhonden en radars, maar ook door de interventie van een Italiaanse televisieprogramma die naar vermiste mensen op zoek gaat.

Volgens de Italiaanse zender Rai1 wordt de vrouw van Marokkaanse afkomst al 17 jaar vermist. Ze was pas 32 jaar toen ze verdween. Haar man, Salvatore Caruso (68), heeft haar verdwijning nooit bij de politie gemeld. Hij wordt nu van moord verdacht.

Ondanks de vele vragen van de familie van Samira weigerde haar man, een voormalige veiligheidsagent, over haar verdwijning te spreken. Pas toen een team van "Chi l’ha visto?" interesse toonde voor de zaak in februari, besloot de politie onderzoek te doen.

Samira en Salvatore ontmoetten elkaar in 2000 tijdens een reis van de man in Marokko. Caruso stelt nooit zijn vrouw te hebben mishandeld, noch haar lichaam te hebben verborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team