Zoeken

Italië gaat 783 Marokkanen uitzetten

4 november 2019 - 14:10 - Wereld

©

Italië heeft de uitzetting aangekondigd van 783 Marokkanen die illegaal in het land verblijven. De uitzettingen gebeuren via een oude overeenkomst met Marokko.

Het Europees land wil gebruik maken van een overeenkomst uit 1998 over de repatriëring van illegale migranten die met Marokko werd gesloten.

De repatriëring van de migranten werd bevestigd tijdens een officieel bezoek van de Italiaanse minister van Buitenlandse zaken, Luigi Di Maio, aan Marokko op vrijdag 1 november.

Di Maio ontmoette minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken in Rabat en maakte dat zelf op zijn Facebook-pagina bekend. De bewindsman stelt de uitzetting van de 783 migranten met Bourita te hebben besproken. In de komende weken zullen nog eens 190 Marokkaanse migranten worden uitgezet.

Tijdens het bezoek van de Italiaanse politicus werd ook een "strategische en belangrijke" overeenkomst gesloten waarover hij verder niets kwijt wilt. Volgens Di Maio is Marokko tevens een brug naar Afrika en een belangrijk land voor Italië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team