Zoeken

Israël raadt reizen naar Marokko af

24 maart 2015 - 17:18 - Wereld

©

Marokko staat op een nieuwe lijst van landen die door Israël worden afgeraden vanwege het terroristisch gevaar. Dat meldt i24news op basis van een verklaring van de Israëlische autoriteiten.

Israëliërs moeten behalve Marokko, ook Turkije, Jordanië en Kenia vermijden. Egypte staat eveneens op de lijst en wordt als extreem gevaarlijk beschouwd sinds de val van president Hosni Mubarak.

Israël heeft "sterke en betrouwbare informatie over concrete bedreigingen". De komende vakantieperiode zou de perfecte gelegenheid zijn voor extremistische groeperingen om aanvallen uit te voeren "tegen Israëlische en Joodse doelen", aldus de verklaring.

Een aantal regio’s worden eveneens afgeraden door de Israëlische contraspionage, met name het noorden van Nigeria, Noord-India en het zuiden van de Filipijnen. Israëliërs die zich in deze regio’s bevinden, wordt gevraagd om zo snel mogelijk te vertrekken.

Duizenden Joden bezoeken elk jaar Marokko, en vooral Marrakech, om Joodse feesten zoals Pesach te vieren. De herdenkingsceremonieën verlopen al jaren zonder problemen, met name dankzij de versterkte veiligheid in de periode.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team