Zoeken

Ismael Lazaar 4 jaar geschorst om doping tijdens gevecht tegen Verhoeven

14 maart 2018 - 10:00 - Sport

©

Ismael Lazaar is voor vier jaar geschorst door de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor dopinggebruik. De kickbokser van Marokkaanse afkomst werd positief getest op anabole steroïden voor zijn gevecht tegen Rico Verhoeven in mei vorig jaar.

Op 18 februari moest Lazaar vechten voor de zwaargewichttitel op Enfusion in Eindhoven maar het gevecht tegen Luis Tavares werd afgelast nadat de kickbokser positief was getest.

Ismael Lazaar noemt de schorsing overdreven en gaat in beroep tegen het besluit van het ISR. "Dit slaat nergens op. Ik weet niet wat er allemaal gaande is. Het is zwaar overdreven", zegt Lazaar die ook een boete van 525 euro moet betalen.

Over de positieve tests blijft de vechter vaag. "Ik weet echt niet wat er aan de hand is. Misschien heeft het met mijn medicijngebruik te maken. Verder kan ik er niet te veel over zeggen. Het is en blijft een harde klap dat ik vier jaar niet mag vechten, daarom ga ik ook in beroep. Ik snap ook niet waarom ze mij nu zo hard pakken, ze kunnen beter naar andere vechters dan naar mij kijken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team