Zoeken

ISIS wil Marokkaanse studenten aanwerven

20 november 2014 - 22:20 - Marokko

©

De terroristische organisatie Islamitische Staat probeert nieuwe aanhangers aan te werven uit Noord-Afrika. De terreurgroep toont vooral interesse voor Marokkanen die biologie en chemie aan Duitse universiteiten studeren of hebben gestudeerd, om chemische wapens te produceren.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia, houden de Duitse geheime diensten in samenwerking met hun Marokkaanse collega’s, al weken lang verdachte studenten in het oog.

Dezelfde bron schrijft dat Daesh jonge studenten of afgestudeerden zoekt die bij voorkeur de dubbele nationaliteit Duits-Marokkaans of Duits-Tunesisch hebben en aan de universiteiten van Berlijn, Düsseldorf of Frankfurt studeren of hebben gestudeerd.

Met deze aanwervingen streeft de terreurgroep naar een machtsevenwicht tussen de internationale coalitie opgericht door de Amerikanen en de terroristische organisatie. De groepering, vooral aanwezig in Syrië en Irak, is al enige tijd het doel van luchtaanvallen.

Behalve studenten chemie of biologie, zoekt Daesh ook naar andere specialisten, met name informatici, medische studenten of toekomstige chirurgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team