Zoeken

Instorting dak hotel in Tangier: zes gewonden

26 mei 2011 - 11:00 - Marokko

©

Zes mensen raakten dinsdag gewond bij de instorting van het dak van het hotel "Cecil", een verlaten handelszaak op de zeedijk van Tangier.

Eén van de zes slachtoffers werd ernstig gewond bij de gedeeltelijke instorting van het dak van het gebouw, dat werd opgetrokken in het begin van de 20e eeuw. Alle slachtoffers werden geëvacueerd naar het ziekenhuis Mohammed V van de stad.

Tangier, net als andere steden van het koninkrijk, bezit vele historische gebouwen die verlaten zijn, zoals de Gran Teatro Cervantes en het "Cecil" Hotel, waar Paul Michel Foucault, een beroemde Franse filosoof, regelmatig verbleef.

De stadsbesturen lijken niet veel aandacht te besteden aan deze gebouwen en zouden zich liever ontdoen van deze monumenten van het Marokkaanse patrimoninium, in plaats van te investeren in hun restauratie.

Het was onder andere het geval van het gebouw Pior-Templier van Casablanca, gebouwd in 1925, waar het Hof van Beroep van de stad had besloten tot het slopen ervan in januari, terwijl de procedure voor het registreren van het gebouw als historisch erfgoed van de stad in uitvoering was.

In Tangier heeft de gemeenteraad besloten om de arena "Plaza de Torro" te renoveren in dezelfde maand. Maar het financiële voordeel dat dit kan meebrengen is niet van het minste belang: de heropening kan, gezien het verbod op stierenvechten in vele delen van Spanje, de Spaanse aanhangers van deze discipline naar Tangier lokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team