Zoeken

Betoging tegen "Innocence of Muslims" voor VS-consulaat Casablanca

13 september 2012 - 15:16 - Cultuur

©

Meer dan 400 mensen demonstreerden woensdag buiten het Amerikaanse consulaat in Casablanca, tegen de film "Innocence of Muslims", waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt.

De demonstranten hekelden de manier waarop de profeet wordt afgeschilderd in de amateur-film geproduceerd door de Amerikaans-Israelische Sam Bacile. Ze eisten onder meer het vertrek van de Amerikaanse ambassadeur in Marokko.

De islamofobe serie Z film dat een diplomatieke crisis uitlokte tussen de VS en de moslimwereld, kreeg weinig aandacht in de VS. Maar in de Arabische wereld, waar een vertaalde versie beschikbaar is, werd het miljoenen keren bekenen op internet.

Sam Bacile leeft ondergedoken sinds de moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië, Christopher Stevens, en drie andere Amerikaanse diplomaten dinsdag in Benghazi.

De controverse veroorzaakt door "Innocence of Muslims" leidde ertoe dat YouTube de toegang tot de film verboden heeft in Libië en Egypte film. In Afghanistan heeft de regering zelf YouTube voor onbepaalde tijd geblokkeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team