Zoeken

Imam moskee Hassan II Omar Al Kazabri onder vuur om uitspraken over « obscene naaktheid »

23 augustus 2016 - 19:30 - Marokko

©

Omar Al Kazabri, Imam van de Hassan II moskee in Casablanca, kwam onder vuur te liggen na uitspraken op Facebook over de « obscene naaktheid » van Marokkaanse vrouwen.

In een verklaring aan Hespress verklaarde Al Kazabri dat zijn account was gehackt en dat hij niet de auteur is van het bericht. De imam wachtte meerdere dagen om op de polemiek te reageren. Hij stelt aangifte te hebben gedaan bij de politie.

Het bericht luidde als volgt:

« Naaktheid is niet langer seizoengebonden, het is steeds zichtbaar, in de winter en de zomer. Kijk naar onze straten. De situatie waarin we ons bevinden breekt ons hart, de obscene naaktheid, de vreemde brutaliteit tegen de geboden van God, een uitdaging en een belediging voor de mensen.

Jonge vrouwen, naakt, die sigaretten roken. Waar zijn hun beschermers? Naakte meisjes, verloren jongens die in de netten van de verleiding zijn gevallen. Ze zijn allemaal het slachtoffer van een samenzwering tegen de natie, een samenzwering waarvan de verantwoordelijken de zedigheid, waarden en principes willen doden. »

Deze uitspraken werden intussen van het Facebook account van de bekende imam weggehaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team